VormGekregen
oorspronkelijk vormgegeven objecten
De objecten die ik maak (door mij ''vormsels'' genoemd) zijn, behalve hopelijk plezierig om naar te kijken, mede bedoeld om te functioneren in het dagelijks leven. Als lamp, tafel, krukje enzovoort.
De vorm van de materialen die ik gebruik en vooral de combinatie van die materialen staat centraal. Basismaterialen zijn natuurlijk en herkenbaar: hout, metaal, steen, glas. De wijze van construeren is zo eenvoudig mogelijk en geïnspireerd op industriële elementen.
Voor bewerkingen die om een specialistische hand vragen en die ik zelf niet uit kan voeren, werk ik samen met een viertal kleine, ambachtelijke bedrijven.
Het hout is snoei- of afvalhout. De metalen zijn gevonden of reststukken van werkzaamheden binnen en buiten de deur. Stenen neem ik mee van mijn vakantie of vind ik in de buurt. Ook het glas haal ik van zo dichtbij mogelijk: de kapot gevallen douchedeur van een familielid, of scherven van iets dat thuis gevallen is.
Natuurlijk materiaal heeft vaak al een interessante vorm van zichzelf. Ik probeer spanning in mijn vormsels te creëren door de combinatie van materialen en door verschillende manieren en stadia van afwerking en/of door er nieuw materiaal in te verwerken.